Droombord maken

 

'Een beeld zegt meer dan duizend woorden' 

 

Een droombord is een collage van de wensen en dromen die je wilt realiseren. Je staat op een intuïtieve manier stil bij wat je wil in je leven. De beelden maken je dromen concreet. Het helpt je om jezelf op een dieper niveau met je droom te verbinden. Je voelt hoe het is als je wens of plan echt werkelijkheid wordt. Dat versnelt de kans om het ook te gaan realiseren, omdat je je onderbewuste aan het werk zet. Een droombord is bedoeld om je doelen en je manier van leven helder te krijgen. Het is je toekomstvisie, waarbij je contact maakt met de beelden die al in je binnenste leven. 

 

Hoe jouw droombord er precies uit gaat zien is jouw persoonlijke keuze. Eenvoudig, decoratief, beelden, teksten. Jij bepaalt het allemaal zelf! 

 

workshop 'jouw droombord maken'

 

wat ga je doen:

jouw droombord maken

wanneer gaat het gebeuren:

op een vrijdagochtend, zoeken we samen naar een geschikte datum

hoe lang duurt het:

een dagdeel 09:00- tot ongeveer 12:00

waar moet je zijn:

in de zomer op kersenboomgaard 'de kruldaert' (Waardenburg)

in de winter aan de keukentafel bij mij thuis (Culemborg)

dit is op jouw lijf geschreven als:

jij jouw dromen wil visualiseren en realiseren 

kosten:

We spreken de kosten samen af. Je betaald voor de materialen, koffie & thee en vitale versnaperingen.

 

hoe gaat het in z'n werk:

  • Je start met een visualisatie meditatie onder mijn begeleiding. Daarin bepaal jijzelf het thema van jouw droombord. Wat ga je verbeelden in je droombord? Denk aan; een plan of ideaal, dit wordt mijn jaar, een themawoord, jouw ideale werkplek, je ideale leven, je droombaan, je droombedrijf.
  • De locatie geeft jou de ideale gelegenheid om tijd vrij te maken om rustig te kunnen werken. Je zit in een kersenboomgaard en wordt omringd door een weiland met schapen en koeien en een perenboomgaard. Je neemt de tijd om in de stemming te komen.
  • En dan ga je beelden verzamelen. Dit doe je op gevoel. Bepaalde beelden trekken jouw aandacht. Knip of scheur ze uit. Ook bepaalde woorden of teksten zullen jouw aandacht trekken. Daarmee doe je hetzelfde.
  • Vervolgens ga je alles op je vel of doek neerleggen.
  • En de laatste stap is alles vastplakken en het geheel verfraaien. Alle materialen zijn hiervoor aanwezig. 

 

voorbereiden mag, maar is niet nodig:

Je kan zelf een aantal tijdschriften meenemen waar je zelf graag in leest en bladert. Probeer er niet teveel over na te denken vooraf, want dan komt het uit je hoofd en je wil dat jouw droom uit jouw hart komt, maar je kan natuurlijk best wel een richting voor jezelf bepalen. Of er borrelt al een tijdje iets en dat mag nu zichtbaar worden. 

 

wat is het resultaat:

Je neemt je zelfgemaakte droombord mee naar huis en geeft hem een mooie, prominente zichtbare plek in je huis. Zo ben je in je onderbewuste elke dag bezig met jouw droomleven., jouw doelen of dingen die jij im je leven belangrijk vindt en waar je meer aandacht aan wilt besteden. Een droombord kan je op die manier ook helpen betere keuzes (voor jezelf) te maken en zo dichter bij je eigen waarden te blijven. Het visuele zorgt voor beleving en motivatie. In gedachten zie jij jezelf misschien al wel bepaalde doelen behalen, die mooie reis maken of de baan van je dromen doen. Na dromen komt durven doen. Maak een plan voor jezelf om in actie te komen om zo naar je doelen toe te werken!

 

Je kunt de workshop beschouwen als een eerste aanzet tot een stuk zelfbewustzijn op een heel toegankelijke manier. Ben jij daar naar op zoek? Schrijf je hier dan in voor de workshop: contact

Ook voor maatwerk verzoeken!