Meditatie voor mama

 

Waarom een meditatie voor mama? 

Het is eigenlijk heel simpel, omdat ik zelf een mama van drie kinderen ben, een man met een drukke baan heb. Neem ik met alle liefde de zorgtaken thuis voor mijn rekening, maar daarbij verlies ik de tijd en ruimte voor mijzelf nog weleens uit het oog. Daar zullen heel veel mama's zich in herkennen. Doordat je soms zo opgeslokt wordt door het gezinsleven, de weekplanning van de kinderen, eventueel nog een baan, het huishouden en dergelijke, vind ik het met momenten lastig om voor mijzelf te kiezen. Te doen wat goed voor mij is of wat ik graag wil. Onder andere mediteren helpt mij om stil te staan bij wat ik belangrijk vind, om te voelen waar ik behoefte aan heb en om naar binnen te keren en de rust te vinden in de hectiek van het dagelijks leven. Het leven kan soms overweldigend aanvoelen en door te mediteren, voel ik me weer met beide benen op de grond staan. Het is een moment van bezinning en herijking.

 

Mediteren hoeft niet te betekenen dat je in de kleermakerszit stil zit. Zo vind ik het bijvoorbeeld meditatief om te fotograferen in de natuur. Of als ik bezig ben met een droombord, met schrijven in mijn dagboek, met schoonmaken in huis of op de fiets. Het is niet zozeer dat ik geen gedachten wil hebben, want ons hoofd en onze gedachten kunnen we niet stil zetten, maar ik ben me dan juist heel bewust van mijn gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. Ik maak daar heel bewust contact mee. En vervolgens gun ik mezelf antwoord te geven op de vraag; 'en wat heb ik nu nodig/waar heb ik nu behoefte aan' 

 

Waar heb jij nu behoefte aan? Als een meditatie moment datgene is waar jij behoefte aan hebt, lees dan verder!

 

meditatie moment voor mama

 

wat gaan we doen:

een ontspannen meditatie sessie voor jou of een kleine groep 

wanneer gaat het gebeuren:

op een vrijdagochtend, zoeken we samen naar een geschikte datum

hoe lang duurt het:

1,5 uur

waar moet je zijn:

in de zomer nodig ik je graag uit in de kersenboomgaard van mijn ouders 'zenklooster de kruldert' (Waardenburg)

in de winter bij jou thuis 

dit is op jouw lijf geschreven als:

jij rust, ontspanning, bezinning, vertraging, aarden en een moment voor jezelf kan gebruiken

kosten:

We spreken de kosten samen af.

 

hoe gaat het in z'n werk:

  • Nadat wij contact met elkaar hebben gehad, we een datum hebben afgesproken en ik weet voor wie ik een meditatie moment ga voorbereiden, schrijf ik een op maat gemaakte meditatie uit. Ik haal mijn inspiratie uit jouw/jullie behoefte en wensen, de seizoenen, astrologie en de natuur.
  • Ik kom ruim vantevoren en zet op de locatie alles klaar voor jou of jullie om in een ontspannen setting terecht te komen. 
  • We starten met koffie/thee/water en ik neem de leiding om het meditatie moment aan jou./jullie te verzorgen. Jij hoeft je er alleen voor open te stellen en aan over te geven.  
  • We eindigen met het pakken van een kaart uit het door mij meegenomen kaartendek en eventueel met koffie/thee. Samen napraten mag, maar in stilte blijven mag ook. 
  • Ik ruim alles wat ik heb meegebracht weer op en we ronden samen af.  

 

voorbereiden mag, maar is niet nodig:

Je mag bij jezelf voelen waar je behoefte aan hebt, misschien heb je een gerichte vraag. Of wil je het juist zo min mogelijk voorbereiden en gewoon ondergaan. 

 

wat is het resultaat:

Bij mediteren is het resultaat de meditatie op zichzelf, Het kan zijn dat het resultaat is dat je je meer ontspannen voelt, dat je rustiger bent, maar mediteren doe je eigenlijk zonder doel of gewenst resultaat. 

 

Je kunt het meditatie moment voor mama's ervaren als een eerste aanzet tot meer rust in je lichaam, meer ontspanning, een manier om jezelf beter te leren kennen, om te leren vertragen, om je meer geaard te voelen.. Op een heel toegankelijke manier maak je kennis met mediteren en kan je ervaren wat het jou kan brengen. Ben jij daar naar op zoek? Schrijf je hier dan in voor het meditatie moment voor mama: contact

Ook voor maatwerk verzoeken!